RPA binnen zorginstellingen: Cure en Care

Automatiseer repetitief werk met software robots

Ondanks dat er erg veel mensen in de zorg werken is er een nog steeds groter wordend tekort aan gekwalificeerd personeel. De druk op de huidige medewerkers zal bij een toenemende zorgvraag nog meer toenemen. Extra geld om personeel te werven en op te leiden is niet de oplossing. Het moment is aangebroken om alternatieve strategieën in gang te zetten. Zoals de inzet van software robots, ook wel Robotic Process Automation (RPA) genoemd. Met deze technologie kun je administratieve werkzaamheden automatiseren. En zo uren teruggeven aan het bestaande personeel.

Voordelen van RPA binnen zorginstellingen

Automatisering van administratieve processen met RPA kan bijdragen tot:

Kwaliteitsverbetering

Hogere kwaliteit van zorg. Doordat de automatisering van processen fouten vermindert, kan de zorg veiliger worden en kunnen patiënten beter geholpen worden.

RPA

Kostenbesparing

Door RPA in te zetten, kunnen kosten worden bespaard doordat minder handmatig werk nodig is. Dit kan leiden tot een vermindering van het aantal benodigde medewerkers en tot lagere kosten voor bijvoorbeeld administratieve taken.

Tijdigheid

Bij bijvoorbeeld de verwerking van patiëntgegevens kan RPA de juiste informatie snel en accuraat ophalen en verwerken, wat kan leiden tot snellere en efficiëntere zorgverlening.

Schaalbaarheid

Door de automatisering van taken kunnen zorgorganisaties beter inspelen op de groeiende zorgvraag zonder daarbij de kwaliteit van zorg te verminderen.

Software robot vs. Administratief medewerker

Je vraagt je waarschijnlijk af: wat is RPA eigenlijk? RPA staat voor Robotic Process Automation, een technologie die het mogelijk maakt om toetsenbord- en muishandelingen na te bootsen. Het doel hiervan is om repetitieve, handmatige en vaak administratieve taken geautomatiseerd uit te voeren. Dit gebeurt met behulp van een software robot, die ook wel een digitale medewerker wordt genoemd.

  • Direct inzetbaar
  • 168 uur p/week
  • 100% productief
  • Kosten ca €3,- per uur
  • Foutloos
  • Altijd beschikbaar

  • Recruitment & onboarding
  • 40 uur p/week
  • 80% productief
  • Kosten ca €40,- per uur
  • Maakt fouten
  • Verlof en ziekte
RPA Zorg

Welke processen kun je met RPA automatiseren?

De meest geschikte processen zijn repetitief, handmatig en hebben een hoog volume aan transacties. Vaak worden er meerdere applicaties gebruikt om één proces uit te voeren. Daar komt RPA het beste tot zijn recht.

Onze software robots nemen binnen zorginstellingen de volgende taken uit handen:

✅ Controleren patiëntendossiers en tijdsregistraties
✅ Bijwerken EPD met behandelinformatie
✅ Verwerken en controleren inschrijvingen
✅ Aanvragen, controleren en doorsturen receptaanvraag naar apotheek
✅ Bijwerken en communiceren roosters en planningen
✅ Boeken en verzetten van afspraken
✅ Verzamelen en analyseren van patiëntendossiers
✅ Inschrijven van cliënten / patiënten
✅ Uitvoeren COV controles
✅ Uitval monitoren en analyseren
✅ Indienen verzekeringsclaims

Deze zorginstellingen gingen je voor…

We kunnen je echt van alles vertellen over wie we zijn, hoe we werken en wat er allemaal mogelijk is met RPA en AI. Neem contact met ons op om meer te horen over deze projecten.

Terugblik seminar: digitalisering zorglogistiek

Op 16 februari vond er een zeer geslaagd zorgseminar plaats. Met meer dan 100 aanmeldingen van meer dan 45 verschillende instellingen, waaronder een aantal grote GGZ organisaties, gehandicaptenzorginstellingen VVT en jeugdzorginstellingen.

Georganiseerd in samenwerking met Bizzomate & Mendix met aansprekende gastsprekers Klaas Nieuwhof (directeur ICT GGZ inGeest) en Maarten Van Rixtel (bestuursvoorzitter Sensire) die hun ervaring uit de praktijk delen.

Play Video

Bekijk de video!

Klantcases in de zorg

Software robots inzetten binnen jouw organisatie?

Wij hebben veel zorginstellingen geholpen met de inzet van software robots (RPA) om repetitieve, handmatige processen te automatiseren. Nieuwsgierig welke processen we op jouw afdeling kunnen automatiseren? Neem dan contact op met Mark de Poorter.