De toekomst van de zorg: Hoe innovatie de druk in de VVT-sector helpt verlichten

Concrete use-cases rondom automatisering, personeelsplanning & roostering en STOZ

Donderdag 7 november14:00 - 15:00 uur

dagen

uren

minuten

seconden

Webinar

Dit is een online en live webinar, met opname die achteraf beschikbaar gesteld wordt aan de deelnemers

RPA

Praktijkvoorbeelden

Verpleeg Thuis & Mendix Roosteringsapplicatie

Doelgroep

Directie, managers en medewerkers in de VVT- sector geïnteresseerd in concrete automatiseringsoplossingen

Programma

14:00 Introductie Tacstone Technology en aanleiding webinar 
(Louise Kallen | Tacstone Technology)

14:15: Zelf aan de slag met RPA, Mendix Low-code & Automatisering 
(Sander Terhorst | Tacstone Technology) 

14:30: Casus toelichten en demo 
(Marieke Oldewarris | Directeur Verpleeg Thuis)

14:40: Slimme planning en roostering in de VVT 
(Sander Terhorst | Tacstone Technology)

14:50: Q&A + afsluiting

Dit webinar is voor directie, managers en medewerkers in de VVT- sector, maar ook daarbuiten, die zich bezighouden met digitalisering & optimalisering en/of interesse hebben in de toepassing van RPA, Mendix Low-code & AI.

De VVT-sector (Verpleging, Verzorging en Thuiszorg) staat voor een enorme uitdaging. Personeelstekorten, stijgende zorgkosten en een toenemende zorgvraag vragen om creatieve toepassing van technologieën om de efficiëntie en kwaliteit te kunnen waarborgen. Maar hoe pas je innovatie toe zonder in te boeten op de kwaliteit van geleverde zorg?

In dit webinar bespreken we sectorbrede problemen waar VVT-instellingen dagelijks mee te maken hebben, zoals:

  • Personeelstekort: Hoe kun je meer doen met minder mensen?
  • Administratieve lastendruk: Hoe verminder je de tijd die zorgverleners kwijt zijn aan administratie, zodat zij meer tijd hebben voor zorg?
  • Efficiëntieverbetering: Hoe automatiseer je processen zonder de menselijke maat te verliezen?

Daarnaast zullen we aandacht besteden aan speerpunten uit het regeerakkoord en mogelijkheden tot externe financiering voor concrete oplossingen, zoals de Stimuleringsregeling technologie ondersteuning en zorg (STOZ).

Tacstone Technology biedt innovatieve oplossingen met een combinatie van Low-code (Mendix), Robotic Process Automation (UiPath) en Artificial Intelligence (AI). We laten zien hoe deze technologieën kunnen helpen om efficiënter te werken, personeel te ontlasten en betere zorg te bieden aan uw cliënten. Denk hierbij aan:

  • Intelligente rooster- en planoplossingen: zet medewerkers effectiever en efficiënter in en verminder reistijd tussen afspraken
  • Digitale medewerkers: laat repetitieve administratieve werkzaamheden in bestaande applicaties automatisch uitvoeren
  • Ondersteuning onderweg: voorzie medewerkers tijdens hun route via slimme apps proactief van de juiste informatie en laat registraties sneller uitvoeren
  • Spraakgestuurd rapporteren: beperk de tijd voor verslaglegging tot een minimum, en geef de patiënt wat echt telt: volle aandacht en zorg

Bij VVT-instellingen blijken ‘digitale medewerkers’ goed in staat om tijdrovend administratief werk over te nemen. De digitale medewerker bedient moeiteloos, alsof het een ‘gewone’ medewerker is, de ICT-systemen van deze zorginstellingen. Zoals het ECD, ERP’s, maar ook Excel, Outlook, of welke applicatie dan ook. 

Hierdoor kun je in een korte tijd niet alleen praten over automatisering, maar ook écht met automatisering in de praktijk impact te leveren. Het resultaat? Lagere administratieve lasten, optimale én objectieve roostering en planning, kortere wachttijden, en… meer handen aan het bed!

Lees alvast de inspirerende klantcase van Verpleeg Thuis en het interview met Marieke om te zien hoe automatisering daadwerkelijk verschil maakt in de praktijk!

Onze sprekers

Louise Kallen | Tacstone Technology

Louise Kallen, Senior Manager Zorg bij Tacstone Technology, neemt u mee in de aanleiding van de webinar; het automatiseren en digitaliseren van processen binnen de VVT.

Sander Terhorst | Tacstone Technology

Sander Terhorst van Tacstone zal de ins en outs delen over de Hyperautomation trend en hoe deze van toepassing is op de zorgsector. Hij zal inzicht geven in hoe RPA, Low-code en AI-processen kunnen verbeteren en vereenvoudige

Marieke Oldewarris | Verpleeg Thuis

Marieke Oldewarris van Verpleeg Thuis zal spreken over het innovatieve project “Planningstool” waar enorme tijdsbesparingen mee gerealiseerd worden. Ze zal vertellen over innovatie bij Verpleeg Thuis en wat de Planningstool voor hen betekent op het gebied van roostering.